xplore

Beauty hack!! Φυσικό botox!! Το super tip που κυριαρχεί στα social media!!

Είναι αλήθεια ότι μέσα από τα social media έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αμέτρητα videos με beauty hacks και συμβουλές ομορφιάς. Ωστόσο, όπως έχουμε πει πάντα θα πρέπει να κάνουμε και την απαραίτητη έρευνα σχετικά με το τι βλέπουμε.

Αφού, λοιπόν, το τονίσαμε αυτό, ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για τη νέα τάση ομορφιάς που σχετίζεται με τις μπανάνες και πιο συγκεκριμένα με το peeling που μπορούμε να κάνουμε με αυτό το φυσικό στοιχείο.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Σύμφωνα με κάποιους beauty addict χρήστες, η φλούδα της μπανάνας έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν σύμμαχο κατά της ερυθρότητας, είναι εξαιρετικά αντιρυτιδική και πάνω απ’ όλα έχει αντιγηραντκή δράση και για πολλούς θεωρείται ότι μπορεί να χαρίσει φυσικό botox στο δέρμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτή τη στιγμή το hashtag #bananabotox έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές.

Σίγουρα πρόκειται για ένα αρκετά δελεαστικό νούμερο που μας κάνει να θέλουμε να ψάξουμε παραπάνω γι’ αυτό το φυσικό σύμμαχο.

Τι ισχύει τελικά και πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το tip;

Ενώ σύμφωνα με το TikTok, η φλούδα της μπανάνας είναι ένα φυσικό φάρμακο κατά της γήρανσης και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να μειώσουμε τις ρυτίδες είναι απλά να την τρίψουμε στο πρόσωπό μας το πρωί για περίπου τριάντα λεπτά, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν τα αντιγηραντικά οφέλη της.

Από την άλλη, οι ειδικοί αναγνωρίζουν ότι η μπανάνα έχει καθαριστικές ιδιότητες που είναι χρήσιμες σε περίπτωση ερυθρότητας, φλεγμονής και άλλων ατελειών.

Μάλιστα, καθώς η μπανάνα είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες Α, Β και C, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σπιτικές μάσκες.

Ποιο είναι το συμπέρασμα, λοιπόν; Λειτουργούν πράγματι οι μπανανόφλουδες ως φυσική εναλλακτική του botox;

Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι οι φλούδες από τη μπανάνα μπορούν να παίξουν το ρόλο του botox.

Σε κάθε περίπτωση αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις το tip θα πρέπει να πλύνεις τη φλούδα.

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι φλούδες μπανάνας είναι μια αποτελεσματική θεραπεία μείωσης των ρυτίδων. Ωστόσο, οι φλούδες μπανάνας πιστεύεται ότι βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος. περιέχουν πυρίτιο, μαζί με βιταμίνες Α και C.

Η Valerie Aparovich, πιστοποιημένη κοσμετολόγος και αισθητικός, εξηγεί πώς αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν δεσμούς για την καταπολέμηση των ρυτίδων:

Τo Πυρίτιο: Αυτό το μικροστοιχείο είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη παραγωγή κολλαγόνου και την ενεργοποίηση των υδροξυλιωτικών ενζύμων, τα οποία αυξάνουν τη δύναμη και την ελαστικότητα του δέρματος. Λειτουργεί επίσης για να κλειδώνει την υγρασία και χαρίζει μια απαλή αίσθηση στο δέρμα.

Η Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη Α βελτιώνει την επιδερμίδα και τη σφριγηλή υφή, η οποία βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και στη μείωση των λεπτών γραμμών και των μικρών ρυτίδων. Το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και πιο λείο αποτρέποντας έτσι το σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Η Βιταμίνη C: Αυτή η βιταμίνη αναζωογονεί και φωτίζει το δέρμα. Επίσης, ελαφρύνει τις υπερμελάγχρωση. Γνωστή για τις δυνάμεις ενίσχυσης του κολλαγόνου, η βιταμίνη C υποστηρίζει την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Ενισχύει επίσης τα τριχοειδή τοιχώματα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με ροδόχρου ακμή.

Other Articles

error: Content is protected !!