xplore

Οργανώστε έξυπνα τις ντουλάπες σας, για τον Χειμώνα!!

Επιχείρηση τακτοποιημένη ντουλάπα!! Η φθινοπωρινή ψύχρα και οι πρώτες βροχές, μας έχουν δώσει ήδη μια μικρή γεύση του χειμώνα, που σε λίγο καιρό θα κάνει πολύ πιο έντονα αισθητή την παρουσία του. Έφτασε η στιγμή για να βγάλουμε τα χειμωνιάτικα και να οργανωθούμε….
Πρώτη μας δουλειά βέβαια, είναι να μαζέψουμε από την ντουλάπα μας τα καλοκαιρινά και να βγάλουμε τα πιο ζεστά μας ρούχα.

 

Ναι – ναι, ξέρω, είναι μια βαρετή διαδικασία, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Επιπλέον οι ντουλάπες μας είναι τόσο μικρές, που είναι αδύνατον να χωρέσουν τα ρούχα του καλοκαιριού μαζί με τα χειμερινά.

Μοιραία λοιπόν, θα πρέπει πάλι να τα μαζέψουμε με προσοχή και να τα αποθηκεύσουμε για τους χειμερινούς μήνες, μέχρι να ξανάρθει η άνοιξη.

Αυτή λοιπόν η διαδικασία, θα πρέπει να γίνει με σχολαστικό πρόγραμμα, για να διατηρηθούν τα ρούχα μας χωρίς προβλήματα, από την υγρασία και να μην τσαλακωθούν και χάσουν την φόρμα τους.

Ας δούμε κάποιες βασικές αρχές, που θα μας βοηθήσουν σ’ αυτήν την ρουτινιάρικη εποχιακή δουλειά.

1. Εάν έχετε αρκετό χώρο στην ντουλάπα σας, για να τα χωρέσει όλα, τότε τα πράγματα είναι απλά. Στην περίπτωση όμως που βλέπετε, ότι κάποια ρούχα σας δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες, θα πρέπει να τα κρεμάσετε μέσα σε ειδικές σακούλες για ρούχα – που θα βρείτε στο super market – για να παραμείνουν καθαρά.

2. Τα καλοκαιρινά σας παπούτσια, επίσης, θα πρέπει να αποθηκευτούν στα σκληρά χαρτόκουτα σε στοίβες, για να μην σκονίζονται και να μην χάσουν την φόρμα τους. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να τα βάλετε σε ένα μεγάλο χαρτοκιβώτιο και να τα αποθηκεύσετε όλα μαζί στο πατάρι, για να απελευθερώσετε χώρο στην ντουλάπα σας.

3. Συνήθως κάτω από το στρώμα του κρεβατιού υπάρχει αρκετός χώρος, που μένει ανεκμετάλλευτος. Προμηθευτείτε λοιπόν μεγάλα και σκληρά χαρτοκιβώτια – θα βρείτε εύκολα στο super market της περιοχής σας – και τοποθετήστε εκεί τα καλοκαιρινά σας ρούχα που δεν χρειάζονται κρέμασμα, όπως τα μακό σας, τα σορτς, τις καλοκαιρινές σας φούστες και τα παντελόνια ή ακόμα και τα ρούχα της θάλασσας, τακτοποιημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες που θα βρείτε πάλι στο super market. Τελειώνοντας, σφραγίστε τα κιβώτια με φαρδιά ταινία, για να μην αφήσετε τη σκόνη να τα επηρεάσει, και τοποθετήστε τα κάτω από το στρώμα σας.

4. Οι καλοκαιρινές σας τσάντες, θέλουν κι αυτές την φροντίδα τους. Γεμίστε τες με χαρτιά, για να διατηρήσουν τη φόρμα τους και τοποθετήστε τες μέσα σε σακούλες – αν είναι δερμάτινες καλύτερα σε πάνινες σακούλες – και βάλτε τες όλες μαζί σε μια κούτα.

5. Πριν να μαζέψετε οτιδήποτε, φροντίστε να είναι καθαρό, αερισμένο και να μην έχει κρατήσει υγρασία.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές, την άνοιξη θα ξαναβρείτε τα ρούχα σας φρέσκα και καθαρά, έτοιμα να τα ξαναφορέσετε. Καλή δουλειά φιλενάδες…!!

Other Articles

Η Δύναμη της Αποκριάτικης Μεταμφίεσης

Γράφει η Τάνια Μπαγέρη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος - (Υπαρξιακή - Συμβουλευτική Ψυχολογία) Ένα αποκριάτικο κουστούμι και τα χαρακτηριστικά που αυτό κουβαλάει, μας δίνει τη δυνατότητα να...

40 Ιδέες Deco Styling, για Βιβλιοθήκες!!

Σας συμβαίνει να προσπαθείτε να τακτοποιήσετε τη βιβλιοθήκη σας και να μη καταφέρνετε να τη διακοσμήσετε αξιοπρεπώς? Να ασχολείστε για ώρες και παρόλα αυτά...

Sexy και Εντυπωσιακά Αποκριάτικα Μακιγιάζ με έμφαση στα μάτια!! [Videos]

Απόκριες είναι χαρά γέλιο και διασκέδαση!! Για να κάνετε ένα αποκριάτικο μακιγιάζ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καλλυντικά που ήδη υπάρχουν στο νεσεσέρ!! Ειδικά,..... τα eyeliner,...

Το Style Adorés σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2020!!

Σας ευχόμαστε το 2020, να ζείτε ποιοτικό χρόνο με καλούς φίλους, να επενδύετε στην αυτοφροντίδα, την αρμονία και στον θετικό προσανατολισμό!!!………   Χρόνια Πολλά και...

error: Content is protected !!