xplore

Οργανώστε έξυπνα τις ντουλάπες σας, για τον Χειμώνα!!

Επιχείρηση τακτοποιημένη ντουλάπα!! Η φθινοπωρινή ψύχρα και οι πρώτες βροχές, μας έχουν δώσει ήδη μια μικρή γεύση του χειμώνα, που σε λίγο καιρό θα κάνει πολύ πιο έντονα αισθητή την παρουσία του. Έφτασε η στιγμή για να βγάλουμε τα χειμωνιάτικα και να οργανωθούμε….
Πρώτη μας δουλειά βέβαια, είναι να μαζέψουμε από την ντουλάπα μας τα καλοκαιρινά και να βγάλουμε τα πιο ζεστά μας ρούχα.

 

Ναι – ναι, ξέρω, είναι μια βαρετή διαδικασία, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Επιπλέον οι ντουλάπες μας είναι τόσο μικρές, που είναι αδύνατον να χωρέσουν τα ρούχα του καλοκαιριού μαζί με τα χειμερινά.

Μοιραία λοιπόν, θα πρέπει πάλι να τα μαζέψουμε με προσοχή και να τα αποθηκεύσουμε για τους χειμερινούς μήνες, μέχρι να ξανάρθει η άνοιξη.

Αυτή λοιπόν η διαδικασία, θα πρέπει να γίνει με σχολαστικό πρόγραμμα, για να διατηρηθούν τα ρούχα μας χωρίς προβλήματα, από την υγρασία και να μην τσαλακωθούν και χάσουν την φόρμα τους.

Ας δούμε κάποιες βασικές αρχές, που θα μας βοηθήσουν σ’ αυτήν την ρουτινιάρικη εποχιακή δουλειά.

1. Εάν έχετε αρκετό χώρο στην ντουλάπα σας, για να τα χωρέσει όλα, τότε τα πράγματα είναι απλά. Στην περίπτωση όμως που βλέπετε, ότι κάποια ρούχα σας δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες, θα πρέπει να τα κρεμάσετε μέσα σε ειδικές σακούλες για ρούχα – που θα βρείτε στο super market – για να παραμείνουν καθαρά.

2. Τα καλοκαιρινά σας παπούτσια, επίσης, θα πρέπει να αποθηκευτούν στα σκληρά χαρτόκουτα σε στοίβες, για να μην σκονίζονται και να μην χάσουν την φόρμα τους. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να τα βάλετε σε ένα μεγάλο χαρτοκιβώτιο και να τα αποθηκεύσετε όλα μαζί στο πατάρι, για να απελευθερώσετε χώρο στην ντουλάπα σας.

3. Συνήθως κάτω από το στρώμα του κρεβατιού υπάρχει αρκετός χώρος, που μένει ανεκμετάλλευτος. Προμηθευτείτε λοιπόν μεγάλα και σκληρά χαρτοκιβώτια – θα βρείτε εύκολα στο super market της περιοχής σας – και τοποθετήστε εκεί τα καλοκαιρινά σας ρούχα που δεν χρειάζονται κρέμασμα, όπως τα μακό σας, τα σορτς, τις καλοκαιρινές σας φούστες και τα παντελόνια ή ακόμα και τα ρούχα της θάλασσας, τακτοποιημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες που θα βρείτε πάλι στο super market. Τελειώνοντας, σφραγίστε τα κιβώτια με φαρδιά ταινία, για να μην αφήσετε τη σκόνη να τα επηρεάσει, και τοποθετήστε τα κάτω από το στρώμα σας.

4. Οι καλοκαιρινές σας τσάντες, θέλουν κι αυτές την φροντίδα τους. Γεμίστε τες με χαρτιά, για να διατηρήσουν τη φόρμα τους και τοποθετήστε τες μέσα σε σακούλες – αν είναι δερμάτινες καλύτερα σε πάνινες σακούλες – και βάλτε τες όλες μαζί σε μια κούτα.

5. Πριν να μαζέψετε οτιδήποτε, φροντίστε να είναι καθαρό, αερισμένο και να μην έχει κρατήσει υγρασία.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές, την άνοιξη θα ξαναβρείτε τα ρούχα σας φρέσκα και καθαρά, έτοιμα να τα ξαναφορέσετε. Καλή δουλειά φιλενάδες…!!

Other Articles

Διαμορφώστε το χώρο σας, με την απαράμιλλη Κυκλαδική αισθητική!!

Κυκλαδίτικο στυλ: Ο Ελληνικός Μινιμαλισμός!! Σήμερα θα ασχοληθούμε για το κυκλαδίτικο στυλ και τα χαρακτηριστικά του, που θα μας βοηθήσει να το φέρουμε στον χώρο...

Φτιάξτε γαλάκτωμα σώματος με μέντα!! [βήμα-βήμα]

Ένα συσφικτικό γαλάκτωμα για το σώμα, που φτιάχνεται εύκολα με απλά και φυσικά υλικά!! Για όλες τις γυναίκες που θέλουν το δέρμα τους να...

Beach Looks Inspiration: 10 stylish σύνολα για την παραλία, που εμπνέουν το προσωπικό style σας!!

Ιδέες με stylish σύνολα για την παραλία!! Beach looks για να εμπνευστείτε το στυλ σας στην παραλία!!...... Ψάχνετε τον τέλειο συνδυασμό για το beachwear σας; Μπαίνει...

Sunburn: Καήκατε από τον ήλιο; Super tip που ανακουφίζει και υπάρχει στο ψυγείο!!

Προσοχή στα ηλιακά εγκαύματα το καλοκαίρι!! Καλοκαίρι ίσον ήλιος, παραλία, χαλάρωση και ξέγνοιαστες στιγμές πάνω σε μια ξαπλώστρα, χαζεύοντας τα καταγάλανα νερά της θάλασσας!!...

error: Content is protected !!