xplore

Χριστούγεννα Ναι, Κλασικά Όχι, Με Στυλ Ναι!!

Αν τόσο η…διακόσμηση των χώρων σας όσο και….εσείς προσωπικά προτιμάτε το απολύτως μοντέρνο ή τουλάχιστον το…μη κλασσικό στυλ, είναι σίγουρο ότι,…..

τα κοκκινοπρασινοχρυσαφί έλατα, οι παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες φιγούρες και γενικά οι κλασσικές γιορτινές διακοσμήσεις,

ούτε σας … ενθουσιάζουν αλλά ούτε και ταιριάζουν στο περιβάλλον του σπιτιού σας….

Χρειάζεστε και για το χριστουγεννιάτικο decor σας, εξίσου μοντέρνα στοιχεία και λεπτομέρειες και ο γενικός τρόπος που θα κινηθείτε απλός!!

Θα χρησιμοποιήσετε τα ίδια ακριβώς σχήματα και γιορτινά “σύμβολα”, αλλά σε εκδοχές και χρώματα πολύ διαφορετικά από τα κλασσικά.

Κι αν θέλετε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά πετυχημένο και ομοιόμορφο, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε σε όλα. Στο δέντρο, στον επιμέρους στολισμό κάποιων σημείων, το στρώσιμο του τραπεζιού, 
αφού όλα τα στοιχεία μιας εποχιακής διακόσμησης οφείλουν να είναι ανάλογα και ταιριαστά με το γενικό ύφος του χώρου που πραγματοποιείται, διαφορετικά η συνολική εικόνα κινδυνεύει να ακροβατεί ανάμεσα στα όρια του παράταιρου μ΄εκείνα του …κιτς.
Κατ΄αρχήν ανάλογα με το πως είναι διαμορφωμένος ο χώρος, αποφασίστε αν θα ταίριαζε για τα χριστουγεννιάτικα στοιχεία του μια ……. πολυχρωμία ή ο απόλυτα “σίγουρος” συνδυασμός του ασπρόμαυρου με κάποιες λεπτομέρειες από ένα ακόμα χρώμα, 

όπως το κόκκινο και ξεκινήστε να “στήνετε” το σκηνικό σας από το έλατο, το μεγαλύτερο και κεντρικό κομμάτι που θα σας καθοδηγήσει και για όλα τα υπόλοιπα.

Όχι μόνο τα χρώματα αλλά και τα υλικά όσο και το συνολικό ύφος των στολιδιών σ΄έναν μοντέρνο στολισμό διαφέρουν αισθητά σε σχέση με έναν κλασσικό και το χαρτί μαζί με το μέταλλο, τα … βασικά σας “εργαλεία” για να αντικαταστήσετε το ξύλο, το ύφασμα και το γυαλί των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων decor.

 
Χρησιμοποιείστε λεπτές λωρίδες από εφημερίδες ή χαρτί περιτυλίγματος σε
παρόμοια σχέδια για να “ντύσετε” και να μεταμορφώσετε τις κλασσικές
μπάλες ή μην τις χρησιμοποιήσετε καθόλου και στολίστε ένα δέντρο
εντελώς διαφορετικό κυρίως με χάρτινα και μεταλλικά στολίδια και
αντικείμενα.
Ανάλογα
με το πόσο πολύ προς το μοντέρνο κινείται συνολικά ο χώρος, όχι μόνο ο
επιμέρους στολισμός αλλά και το ίδιο το δέντρο μπορεί να διαφέρει
εντελώς από την κλασσική μορφή 
και φτάνοντας μέχρι του σημείου να αποτελείται από κάθε είδους καδράκια, στολίδια και μικροαντείμενα που θα στερεώσετε στον τοίχο δίνοντάς τους συνολικά το σχήμα ενός έλατου,
ή να αποτελείται από αυτοκόλλητα χαρτάκια σημειώσεων που θα κολλήσετε σε σειρές, πάνω στον τοίχο ή σ΄έναν καθρέφτη, αφού είναι προφανές ότι σ΄αυτού του τύπου τις μοντέρνες διακοσμήσεις,
η … φαντασία δημιουργεί εντελώς ελεύθερα κι έξω από κάποια δεδομένα πλαίσια που εξ΄ορισμού την περιορίζει μια αντίστοιχη κλασσική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!!
Με την ίδια ακριβώς “φιλοσοφία” δημιουργείστε εξίσου …απρόβλεπτα και μοντέρνα δέντρα μινιατούρες είτε στολίζοντας με παραδοσιακά ή και πιο πρωτότυπα στολίδια οποιοδήποτε 

διακοσμητικό μπορεί να παίξει τον ρόλο του …δέντρου 

ή διατηρώντας μεν συνολικά τα βασικά κλασσικά χαρακτηριστικά τόσο στον σκελετό όσο και στα στολίδια, αλλά εντελώς …. πρωτοποριακά στην συνολική τελική τους μορφή.
Ακόμα και τα …πακέτα σας είτε τα τοποθετήσετε κάτω από το δέντρο είτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο σαν διακοσμητικά στοιχεία, 

“οφείλουν” να είναι τυλιγμένα με πολύ διαφορετικού ύφους και σχεδίου κόλλες περιτυλίγματος από εκείνες σε κλασσικά χριστουγεννιάτικα σχέδια.
Χρησιμοποιείστε χαρτί από εφημερίδες περιοδικά, κόμικς, χάρτες ή αντίστοιχων σχεδίων έτοιμο τυπωμένο χαρτί συσκευασίας, κορδέλες ασπρόμαυρες ή σε έντονες αποχρώσεις, λευκό χαρτί για το περιτύλιγμα και …σύρμα ή σπάγγο αντί για κορδέλες και μεταλλικά στοιχεία για να αντικαταστήσετε τις κλασσικές καρτούλες δώρων. 
Και φυσικά όταν έρθει η ώρα να …στρώσετε τραπέζι, ανάλογες θα πρέπει να είναι οι επιλογές σας. Αν στον χώρο κυριαρχεί ή έστω ταιριάζει το ασπρόμαυρο, το πιο εύκολο και …ακίνδυνο ως προς το αποτέλεσμα να ακολουθήσετε και σε όλα τα υφάσματα, σκεύη και διακοσμητικά το ίδιο μοτίβο προσθέτοντας απλά μερικές πινελιές γιορτινού …κόκκινου.
Τον ρόλο του λευκού μπορούν πολύ πετυχημένα να παίξουν κάθε είδους διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα σε μεταλλικό ασημί χρώμα, όπως και οι εντελώς διαφανείς χριστουγεννιάτικες μπάλες.
Αν όμως η γενικότερη διακόσμηση δεν είναι τόσο μοντέρνα κυρίως σε ότι αφορά τα χρώματα, διατηρείστε τις βασικές αποχρώσεις των …χριστουγέννων 
αλλά σε συνθέσεις και αντικείμενα εντελώς μοντέρνου στυλ!!
Καρτελάκια με τυπωμένα πάνω τους τα ονόματα των καλεσμένων σας από χοντρό απλό χαρτόνι συσκευασίας, κανονικές λάμπες σε κόκκινο και πράσινο χρώμα τοποθετημένες σε γυάλες μαζί με αντίστοιχου χρώματος κεριά, σαν κεντρικό διακοσμητικό κομμάτι, 
θα σας βοηθήσουν να δώσετε και στο γιορτινό τραπέζι σας μια αντίστοιχη του συνολικού decor μοντέρνα ή αν προτιμάτε, μη κλασσική, όψη. 
Κανένα από τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα στοιχεία δεν μπορεί να αποκλειστεί από έναν χώρο, όσο μοντέρνα κι αν είναι η γενικότερη “αντίληψή” του. Το μόνο που θα πρέπει να διαφοροποιηθεί, ο τρόπος και η μορφή που θα τα χρησιμοποιήσετε.

Για παράδειγμα οι χριστουγεννιάτικες μπότες του αι βασίλη φυσικά και ως “ιδέα” μπορούν να είναι παρούσες και σε μια μοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Σε διαφορετικούς όμως χρωματισμούς και στυλ, σε σχέση με τις παραδοσιακές. 

Χρησιμοποιήστε χρώματα, σχέδια και υφάσματα ταιριαστά και ανάλογα με το συνολικό ύφος του χώρου και …
αφήστε την …φαντασία σας να τις αντικαστατήσει με διαφορετικού είδους αντικείμενα, όπως κούπες του καφέ ή κανονικές μπότες και γαλότσες, σε χρώματα ανάλογα και ταιριαστά μ΄αυτά που συνολικά επικρατούν στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε.

Γενικά και για την γιορτινή διακόσμηση σ΄έναν οποιοδήποτε χώρο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις βασικές αρχές του ύφους που θέλετε να δημουργήσετε, 
χρησιμοποιώντας και στα χριστουγεννιάτικα στοιχεία τα υλικά, τα χρώματα και τις “φόρμες” που κάθε αντίστοιχο διακοσμητικό στυλ χρησιμοποιεί!!

Other Articles

error: Content is protected !!