xplore

Στολισμός πασχαλινής λαμπάδας!! (βήμα – βήμα)

Η διακόσμηση – στολισμός της λαμπάδας για την Ανάσταση είναι μια ευχάριστη διαδικασία, και δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό. Παρόλα αυτά, θεώρησα πως θα ήταν ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του στολισμού βήμα – βήμα για…….
κάποιους που δεν έχουν δοκιμάσει να διακοσμήσουν μόνοι τους τη δική τους πασχαλινή λαμπάδα.

Η βασική δυσκολία στη διακόσμηση της λαμπάδας είναι το πώς θα στηρίξουμε πάνω σε αυτή τα διακοσμητικά στοιχεία που θέλουμε.

Η διαδικασία του στολισμού της πασχαλινής λαμπάδας βήμα – βήμα!!

Εδώ θα σας δείξω έναν τρόπο που συμπαθώ πολύ, χωρίς καρφίτσες που τις αποφεύγω συστηματικά για είδη που καταλήγουν σε παιδικά χεράκια.

Ξεκινάμε λοιπόν συγκεντρώνοντας τα βασικά υλικά:

Τη λαμπάδα στο χρώμα και το μέγεθος της αρεσκείας μας. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποίησα ελληνική αρωματική λαμπάδα 42 εκατοστών. Κεντρικό στοιχείο στο στολισμό θα είναι ένα διπλό σφουγγαράκι σε σχήμα καρδιάς.

Επίσης χρειάζομαι δύο κομμάτια ενός μέτρου, σατέν κορδόνι (ποντικοουρά) σε δύο διαφορετικά χρώματα.


Tip
Θυμηθείτε ότι η λαμπάδα θα ανάψει το βράδυ της Ανάστασης. Όλα τα υλικά της διακόσμησης θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 7-10 εκατοστά από τη φλόγα, για να μην έχουμε ατυχήματα!!

Ξεκινάω από το ανώτερο σημείο της διακόσμησης και περιστρέφω τα κορδόνια γύρω από τη λαμπάδα, με τον τρόπο που φαίνεται στην εικόνα, ώστε να σταθεροποιηθεί η άκρη. Φροντίζω να σφίξω αρκετά.
…στη συνέχεια κάνω και μια δεύτερη περιστροφή… και μια τρίτη…
Συνήθως τρεις περιστροφές αρκούν για να στηρίξουν σταθερά την αρχή του δεσίματος των κορδονιών.

Τώρα που το κορδόνι έχει σταθεροποιηθεί, στηρίζω, στο επιθυμητό ύψος και με τον επιθυμητό τρόπο το σφουγγαράκι μου. Περιστρέφω το κορδόνι γύρω από τη λαμπάδα ξανά και ξανά, δίνω σχήμα, διακοσμώ και ταυτόχρονα στηρίζω τα στοιχεία που θέλω πάνω στο κερί.

Αυτή είναι η πίσω όψη της λαμπάδας μας. Στηρίζουμε προσωρινά το τελείωμα του κορδονιού με σελοτέηπ.

Στη συνέχεια, περνάμε την κορδέλα γύρω από το κερί, και δένουμε έναν μεγάλο κι εντυπωσιακό φιόγκο.

Δεν ξεχνάμε να φροντίσουμε τις άκρες της κορδέλας, είτε με οδοντωτό ψαλίδι είτε με το κοινό ψαλίδι. είναι κρίμα να κάνει κανείς όμορφους κι εντυπωσιακούς φιόγκους και να αφήνει αφρόντιστες τις άκρες: τα ξέφτια έχουν έναν τρόπο να τραβούν τα βλέματα!!

Και τώρα πια ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε λίγη κόλλα. Εγώ προτιμώ τη θερμοκόλλα σιλικόνης (αυτή με το πιστολάκι) γιατί στεγνώνει γρήγορα και είναι αρκετά οικονομική. Παρόλα ταύτα, οποιαδήποτε κόλλα σας βολεύει μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αρκεί να υπάρχει χρόνος για να στεγνώσει…

Βάζουμε λοιπόν, στην άκρη των κορδονιών (εκεί που πριν στηρίξαμε προσωρινά με σελοτέηπ) μια σταγόνα κόλλα και κολλάμε την άκρη. Με τον τρόπο αυτό κολλάμε κορδόνι με κορδόνι.

Μην προσπαθήσετε με απλές κόλλες ούτε με σιλικόνη να κολλήσετε πάνω στο κερί. Ακόμη κι αν κρατήσει για λίγο, σύντομα, μόλις λίγο ιδρώσει το κερί, θα ξεκολήσουν τα πάντα…

Τώρα για να κρύψουμε το σημείο της κόλλησης, προσθέτουμε, πάλι με κόλλα, ένα μικρό στολιδάκι π.χ. ένα φιογκάκι, μια χαντρούλα, ένα λουλουδάκι ή ότι άλλο θέλουμε.

Το σφουγγαράκι μου, όπως σας είπα, είναι διπλό, δηλαδή το εσωτερικό μέρος της καρδούλας αφαιρείται και ξανατοποθετείται εύκολα.

Έτσι λοιπόν το αφαίρεσα, και με λίγη κόλλα πρόσθεσα: πλαστικά ματάκια που κουνιούνται, φρύδια που τα έκανα με σίρμα πίπας, μια χαντρούλα μηλαράκι για μυτούλα, ένα φιογκάκι για στόμα και μια ακρυλική χάντρα σε σχήμα πιπίλας.

Αφού τελείωσα με τη φατσούλα, την ξανατοποθέτησα στη θέση της.

Και για να δώσω λίγο “τύπο” στη φατσούλα μου, της πρόσθεσα (πάλι με κόλλα) ένα ψάθινο καπελάκι, στο οποίο κόλλησα μια ξύλινη πασχαλίτσα, το γούρικο εντομάκι της Λαμπρής!!

Έτοιμη η λαμπάδα μου με την καρδουλοφατσούλα!
Πηγή : Handmade 
Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Other Articles

error: Content is protected !!