xplore

Βάψιμο μαλλιών: Μόνη στο σπίτι – Τι να προσέξετε

Αποφασίσατε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, μόνες σας, στο σπίτι; Και πολύ καλά κάνατε, διότι με τις βαφές που κυκλοφορούν στην αγορά, θα μπορέσετε να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα με αμελητέο κόστος σε σχέση με αυτά που θα πληρώνατε στο κομμωτήριο.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να θυμάστε και οι σωστές βαφές ανάλογα με το φυσικό σας χρώμα τις οποίες σας προτείνουμε ώστε να αποφύγετε…

δυσάρεστες εκπλήξεις.

Γενικά:
•Αν βάφετε μόνες τα μαλλιά σας μην επιχειρήσετε να κάνετε αλλαγή μεγαλύτερη από 2 τόνους, αν ανοίγετε το χρώμα. Οι πιθανότητες επιτυχίας μικραίνουν, καλύτερα να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας.

• Περάστε λίγο λάδι στο δέρμα γύρω από το περίγραμμα των μαλλιών σας (μέτωπο, αυχένας, αυτιά κλπ.) για να αποφύγετε τις μουντζούρες από τη βαφή.

• Αν ωστόσο μουτζουρωθείτε, απλά τρίψτε το σημείο με λίγη στάχτη από τσιγάρο ή ελαιόλαδο.

• Αφού τελειώσετε την εφαρμογή, τυλίξτε τα μαλλιά σας με σελοφάν ή με ένα σκουφάκι μπάνιου. Θα δημιουργηθεί θερμότητα που θα βοηθήσει τη βαφή.

• Ξεβγάλτε πάρα πολύ καλά τη βαφή, αλλά μη χρησιμοποιήσετε σαμπουάν. Λουστείτε κανονικά την επόμενη μέρα. Έτσι το χρώμα θα σταθεροποιηθεί καλύτερα.

Ποια βαφή μου ταιριάζει; Αν τα μαλλιά σας:
– Είναι καστανά αλλά κοκκινίζουν λίγο, διαλέξτε την κρέμα βαφή Koleston Νο7/7, της Wella. Είναι καθαρό καστανό και θα εξουδετερώσει την κοκκινίλα στο χρώμα, αλλά θα σκουρύνει το γενικό αποτέλεσμα.

– Είναι σκούρα κόκκινα και θέλετε ένα κόκκινο πιο έντονο αλλά φυσικό, διαλέξτε την κρέμα βαφή Beauty Color Professional No6.60 της Lorvenn. Χαρίζει (στα ήδη κόκκινα μαλλιά) έντονο, φυσικό κόκκινο χρώμα.

– Είναι ξανθά ανοιχτά και θέλετε ένα σκούρο ξανθό, διαλέξτε την κρέμα βαφή, Excellence Cream No6 της L’Oréal. Δεν είναι πολύ σκούρο κι έτσι δεν θα ξεθωριάσει με τα λουσίματα εξαιτίας της ανοιχτής βάσης.

– Είναι ξανθά σαντρέ και θέλετε ένα πιο λαμπερό ξανθό, δοκιμάστε τη βαφή Casting Crème Gloss No810 της L’Oréal. Θα ανοίξει ελαφρά το χρώμα και θα του χαρίσει διακριτική (και φυσική) λάμψη.

Μετρήστε ως το 10…
Οι πιο γρήγορες βαφές τις αγοράς για εκείνες που διαθέτουν μόλις 10 λεπτά.

1. Βαφή 10 λεπτών Herba Shine, Garnier. Δεν περιέχει αμμωνία, γι’ αυτό είναι πιο φιλική προς την τρίχα και την υγεία μας. Διαρκεί 6-8 εβδομάδες.

2. Βαφή 10 λεπτών Excell’ 10, L’Oréal. Είναι πανεύκολη μόνιμη βαφή με λαμπερό χρώμα διαρκείας. Εξαιρετική στα ξανθά. Ωστόσο, αν θέλετε πολύ ανοιχτό ξανθό, τα 10 λεπτά δεν αρκούν, χρειάζεστε ντεκαπάζ.

3. Βαφή 10 λεπτών Coloriste 10, Schwarzkopf. Εύκολη, μόνιμη βαφή 10 λεπτών, που χαρίζει πλούσιο χρώμα με μεγάλη διάρκεια. Εξαιρετική στα καστανά.

Tip: Αν αφήσετε τις δεκάλεπτες βαφές παραπάνω από maximum 15 λεπτά, θα αποκτήσετε πιο σκούρο χρώμα από ό,τι επιθυμείτε, εγγυημένα. Βάλτε χρονόμετρο.

Βαφή από το φαρμακείο Είναι αγνές φόρμουλες με maximum περιορισμό στα χημικά συστατικά. Από χρώμα όμως; 
Οι φυτικές βαφές του φαρμακείου έχουν αγνότερες συνθέσεις από εκείνες της ευρείας διανομής με ειδοποιό διαφορά τους την απουσία αμμωνίας, ppd και άλλων χημικών συστατικών. Συνεπώς είναι πολύ πιο φιλικές προς την τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού. Πριν βιαστείτε όμως να πείτε πως το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο με τις κλασικές βαφές, μάθετε πως όχι μόνο είναι το ίδιο, αλλά και καλύτερο, αφού η υγεία της τρίχας είναι το Α και το Ω της καλής εμφάνισης των μαλλιών, αλλά και του χρώματος.

Tip: Αν είστε έγκυος, οι φυσικές βαφές είναι η καλύτερη δυνατή λύση, αλλά πάντοτε με τη συμβουλή και την έγκριση του γιατρού σας.

Πηγή : myself.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Other Articles

error: Content is protected !!