xplore

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου είναι η μισή ομορφιά! Μάθε τα 9 βήματα…

Μήπως βαριέσαι να καθαρίζεις επιμελώς το πρόσωπό σου; Να θυμάσαι ότι τα κατάλοιπα του μακιγιάζ εμποδίζουν τη σωστή δράση της υπόλοιπης φροντίδας.
Η αποτελεσματική φροντίδα και αντιγήρανση ξεκινά πάντα από το άψογο καθαρισμό.
Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες……
ρωτούν και θέλουν να ενημερώνονται για τα σούπερ εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας, αλλά πολύ λίγες προσέχουν τον καλό καθαρισμό της επιδερμίδας τους, ιδιαίτερα το σωστό ντεμακιγιάζ.

Αυτό που οι περισσότερες δεν λαμβάνουμε υπόψη μας είναι ότι κανένα προϊόν φροντίδας δεν θα προσφέρει την ευεργετική δράση του, εάν έχει να αντιμετωπίσει πάνω στην επιδερμίδα ένα φραγμό από τα κατάλοιπα του μακιγιάζ. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητο η διαδικασία του ντεμακιγιάζ να είναι εύκολη, δροσερή και αποτελεσματική. Τότε μόνο σε κάθε πρωινό ξύπνημα το πρόσωπό σου θα δείχνει καθαρό και λαμπερό.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ.
Συνήθως δυσανασχετώ βλέποντας τις γυναίκες να καθαρίζουν την επιδερμίδα τους με κάθε είδους παιδικά μαντηλάκια. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, όταν δε τους το επισημαίνω η απάντηση είναι κλασική. < Η επιδερμίδα των παιδιών είναι τόσο ευαίσθητη που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν τα μαντηλάκια επιβαρυντικά για αυτήν. Αντίθετα κάνουν καλό στην επιδερμίδα του προσώπου μου>.

Προσοχή! αυτή η αντίληψη είναι λάθος εντελώς. Η επιδερμίδα των παιδιών ποτέ δεν είναι καλυμμένη με τις ποσότητες μακιγιάζ που έχει ένα γυναικείο πρόσωπο, επίσης τα προϊόντα του μακιγιάζ είναι εμπλουτισμένα με τόσο ιδιαίτερα και μεγάλης σταθερότητας συστατικά που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το ντεμακιγιάζ.
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ.
1. Η διαδικασία του ντεμακιγιάζ πρέπει να είναι ιδιαίτερα απαλή και να μην αφήνει την επιδερμίδα αφυδατωμένη ή ερεθισμένη. Γι αυτόν το λόγο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς ένα προϊόν
ειδικά σχεδιασμένο για το αδιάβροχο ή πολύ σταθερό μακιγιάζ ή να χρησιμοποιείς τα ειδικά λάδια ντεμακιγιάζ, τα οποία δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα του προσώπου.

2. Άπλωσε μία μικρή ποσότητα από το προϊόν στα δάκτυλα και κάνε απαλό μασάζ στα βλέφαρα, τα φρύδια στα χείλη και τέλος σε ολόκληρο το πρόσωπο. Με αυτό το τρόπο η επιδερμίδα γίνεται
πιο απαλή και διαλύεται σιγά σιγά το μακιγιάζ χωρίς να χρειάζεται να τρίβεις βίαια το πρόσωπό σου.

3. Στη συνέχεια πάρε ένα επίπεδο βαμβακερό παντ (είναι προτιμότερα από αυτά που είναι σαν μπάλες επειδή δεν έχουν σωστή εφαρμογή στην επιδερμίδα) και ρίξε ελάχιστο λάδι καθαρισμού. Πέρασε με το βαμβάκι όλα τα σημεία του προσώπου που είχες καθαρίσει προηγουμένως δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πίεση που ασκείς στην επιδερμίδα σου. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν κάνεις πίλινγκ, απλά θέλεις να αφαιρέσεις το μακιγιάζ από την λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα σου.

4. Είναι σημαντικό οι κινήσεις που θα κάνεις σ’ αυτή τη φάση στο βαμβάκι να ακολουθούν μία κατεύθυνση. Από πάνω προς τα κάτω ή αντίθετα.

5. Όταν έχεις να αφαιρέσεις αδιάβροχη μάσκαρα χρησιμοποίησε απαραίτητα ένα προϊόν ντεμακιγιάζ με προδιαγραφές για αδιάβροχο ή πολύ σταθερό μακιγιάζ. Τα απλά προϊόντα ντεμαγιάζ πιθανά
θα χρειαστούν τόσο τρίψιμο για να αφαιρέσουν το χρώμα που στο τέλος θα σπάσεις τις βλεφαρίδες σου.

6. Βάλε στο ειδικό βαμβάκι αρκετή ποσότητα από το προϊόν ντεμακιάζ και πίεσε απαλά τις βλεφαρίδες σου για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να μουλιάσει η μάσκαρα. Στη συνέχεια πιέζοντας ελαφρά σύρε το βαμβάκι προς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Με αυτή τη τεχνική μπορείς να αφαιρείς και τα πολύ σταθερά κραγιόν.

7. Όταν αφαιρέσεις το μακιγιάζ των ματιών στη συνέχεια πλένεις την επιδερμίδα σου με ένα απαλό σαπούνι καθαρισμού ή αφρίζον τζελ.

8. Ολοκληρώνοντας ξέβγαλε με χλιαρό νερό και πέρασε την επιδερμίδα σου με ένα νωπό ύφασμα που απολεπίζει απαλά και αφήνει του πόρους καθαρούς.

9. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία με μία πολύ καλή ενυδατική κρέμα.
Πηγή : faysbook.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Other Articles

error: Content is protected !!