xplore

Πώς να «μαγνητίσεις» τα βλέμματα όλων και να δείχνεις λαμπερή – Tips της τελευταίας στιγμής

Για λαμπερή εμφάνιση σε μία βραδινή έξοδο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για πήλιγκ, καθαρισμό, ενυδάτωση και μακιγιάζ. Λίγο – πολύ όλοι κάτι σχεδιάζουν για τις ημέρες εκείνες, εντός ή εκτός σπιτιού. Σας παρουσιάζουμε κάποια tips της «τελευταίας» στιγμής για…..

να έχετε ένα λαμπερό και καθαρό δέρμα, που ό,τι μακιγιάζ κι αν επιλέξτε να κάνετε, να το δείχνει υπέροχο.
Βαθύς καθαρισμός προσώπου
Είναι από τις βασικότερες ανάγκες της επιδερμίδας, ιδιαίτερα στις ηλικίες από 15-45. Στις ηλικίες αυτές, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, υπάρχει η μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος και πρέπει να γίνονται οι καθαρισμοί, συστηματικά.
Πού θα βοηθήσει ο βαθύς καθαρισμός; 
Αφαιρεί το σμήγμα από τους ανοικτούς και κλειστούς φαγέσωρες, μαύρα και άσπρα στίγματα και συμβάλλει στην υγεία του δέρματος. Η επιδερμίδα σας γίνεται αμέσως πιο λεία και απαλή και ό,τι προϊόν μακιγιάζ βάλετε, θα απλωθεί τέλεια.
Συμβουλή:  
Αποφύγετέ τον 1-2 μέρες πριν από μια πιθανή έξοδό σας, όταν έχετε βλάβες ακμής σε έξαρση, πολλά σπυράκια ή είστε κοντά στην περίοδό σας (για τις γυναίκες). Οι άντρες δεν αντιμετωπίζουν κανένα από τα παραπάνω θέματα. Το δέρμα τους δεν ερεθίζεται σχεδόν καθόλου και μπορούν να τον κάνουν μέχρι και την ίδια μέρα.
Πήλινγκς
Το πήλινγκ (peeling) αποτελεί τον πιο χρησιμοποιημένο όρο για τη διαδικασία της απολέπισης του δέρματος. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να λάμψει το πρόσωπό σας. Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει είναι πολλοί, άλλοι πιο ήπιοι, που μπορείτε να τους κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι και άλλοι πιο επεμβατικοί, που πρέπει να γίνουν από ειδικούς.
Τι να επιλέξω για την τελευταία στιγμή;  
Στο ινστιτούτο μπορείτε να κάνετε θεραπείες με ήπιες συγκεντρώσεις οξέων φρούτων, τα γνωστά AHAs, που απολεπίζουν το δέρμα, βιταμίνη C, που έχει λευκαντική και αντιοξειδωτική δράση, και δερμοαπόξεση, που δίνει πολύ ωραίο και αναζωογονητικό αποτελέσμα, βασισμένο στη μηχανική απολέπιση. Στο σπίτι, αν το δέρμα σας είναι κάθαρο από μαύρα και άσπρα στίγματα, μπορείτε να κάνετε πήλινγκ προσώπου είτε με κόκκους είτε ενζυμικό είτε μάσκες peel-off, που δίνουν λάμψη και στιλπνότητα στο δέρμα.
Συμβουλή:  
Για την τελευταία στιγμή επιλέξτε θεραπείες που δεν ερεθίζουν και δεν ξεφλουδίζουν την επιδερμίδα. Τα ήπια πήλινγκ που έχετε στο σπίτι μπορείτε να τα κάνετε ακόμα και λίγη ώρα πριν βγείτε. Προσέξτε να μη χρησιμοποιήσετε καινούρια προϊόντα για πρώτη φορά, λίγο πριν βγείτε, γιατί δεν ξέρετε πώς θα αντιδράσει το δέρμα σας.
Μακιγιάζ
Αφού περιποιηθείτε το δέρμα σας επιλέγοντας κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, εφαρμόστε το μακιγιάζ σας σε καθαρό δέρμα. Ό,τι επιλογή κι αν κάνετε θα έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, γιατί η βάση – επιδερμίδα σας, θα είναι λεία. Ανάλογα με την ηλικία, το στυλ σας και το χώρο που θα πάτε επιλέξτε και τον τύπο του μακιγιάζ σας.
Τι να διαλέξω; 
Ό,τι «λαμπερό» και να χρησιμοποιήστε τις γιορτινές ημέρες είναι εν μέρει δικαιολογημένο. Αυτό μπορεί να είναι ένα make up που να έχει λίγο glitter ή λίγο glitter στα μάτια ή σε μαλλιά ή νύχια ή μία ιριδίζουσα πούδρα.
Συμβουλή:  
Παν μέτρο άριστον και μην πειραματίζεστε τελευταία στιγμή. Και φυσικά μην ξεχνάτε, ότι το nude ή φυσικό μακιγιάζ, είναι πάντα επίκαιρο και ταιριάζει σε κάθε περίσταση.
Πηγή : govastileto.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Other Articles

error: Content is protected !!